La Nucia Gastronòmica

nucia sabe mejor port

Com a municipi turístic consolidat, La Nucia disposa d’una xarxa d’establiments de restauració que poden complaure una clientela internacional, exigent i habituada a la qualitat.

També podem mencionar restaurants especialitzats en el menjar regional, on l’arròs, els embotits i les verdures de l’horta s’han creat un gran prestigi.

Entre els plats típics cal destacar les pilotes de dacsa, els minxos a la paleta o l’arròs cuinat. Plats autòctons centenaris que han resistit el pas del temps. Un tret curiós de la tradició que potser puga explicar-nos aquest interès nucier per satisfer el bon gust és l’existència de forns artesanals, que des de generacions han endolcit amb les seues magdalenes, berlines, pastissets de moniato i altres dolços, els desdejunis i els postres de tota la comarca.

A part de l’embotit, existeixen dues fàbriques que obriran i tancaran el nostre paladar, un formatge fresc amb denominació d’origen i una fàbrica de sodes, refresc tradicional. Es tracta d’una de les poques empreses, amb quatre generacions d’història, que mantenen viva aquesta beguda de suport a tantes altres.

Un altre tret curiós del passat va ser l’activitat desenvolupada en la recol·lecció i venda ambulant de tramussos, la qual cosa va fer que els habitants del poble reberen el malnom de “tramussers”.

Descarrega’t el fullet La Nucia sabe mejor

 

Автор : btamedia
Loading...
Loading...