Receptes Salades

• Coca de Companatge

Coca-de-companaje

- Ingredients:

Per a dues  coques: 1kg de farina, 75gr de llevat, 1 ou batut, 2 gots grans de llet, 1 got de vi, d’oli d’oliva, embotit al gust,  tomaca, ceba, olives, oli i sal.

- Preparació:

            

Posem la farina en un bol, li aboquem sal i remenem.

A part, desfem el llevat amb l’ou batut.

Posem la llet a calfar i quan estiga tíbia apaguem el foc.

Afegim l’ou amb el llevat i la llet al  bol i comencem a amassar.

Si veiem que es queda un poc dura aboquem més llet. També caldrà abocar oli a la pasta per a que desaparega de les mans. Fem una bola amb la massa i la deixem reposar tapada amb un drap.

Untem amb oli una llanda per al forn i damunt d’ella s’aplana la pasta i es tira una mica d’oli per damunt.

Repartim l’embotit, la ceba, la tomaca  i  les olives. Per a acabar, li posem per damunt una mica més d’oli.

Caldrà coure la coca la forn uns 30 minuts a 200º.

 


 

• Arròs Cuinat

arroz-cuinat

- Ingredients:

Per a quatre persones: Un nap, una safanòria, 150gr de fesols blancs i de color, 30gr de llentilles, 3 bledes, 3 penques, un moniato, 250gr de carn de porc (manetes, orella, os de l’espinada …), una botifarra de ceba, 130 ml d’oli, una cullerada de cafè de pebre vermell, 200gr d’arròs, aigua, sal i safrà.

- Preparació:

Trossejar tota la verdura, menys el moniato.

Col·locar tots els ingredients (menys l’arròs i el pebre vermell) en una olla gran, cobriu-los amb aigua i ho poseu tot a coure al mínim durant unes dues hores i mitja.

A mitjan coure, en una paella, calfeu un poc d’oli i quan estiga calent, aboqueu el pebre vermell- procurant que no es creme i ho afegiu a l’olla.

Quan estiga cuit poseu l’arròs i el deixeu bullir 15-20 minuts més. Serviu-lo a l’instant.

Consells: Cal trencar el bull cada hora, afegint-li aigua freda. Si teniu caragols, també se li poden posar.

 


 

• Pilotes de DACSA

pilotes-de-dacsa

- Ingredients:

Per a l’olleta: fesols vermells, fesols blancs, cigrons en remull, llentilles, penques, bledes, 2 patates, 2 moniatos, un poc d’oli, nap, xirivia, oli i sal.

Per a les pilotes: 1kg de farina de blat en un quart de llonganissa blanca i un quart de botifarra de carn, cansalada sense pell, una col, safanòria, un poc de greix del ronyó del corder, llima ratllada, safrà, orenga, julivert, sal i 3 ous. També es pot posar all.

- Preparació:

Per a l’olleta: posar tot en cru amb poc caldo a foc lent. En bullir, es trenca el bull set o vuit vegades amb una mica d’aigua i desprès es deixa a foc lent per a que vaja coent-se tot.

Per a les pilotes: posar en un recipient la farina, la llima, l’orenga, el safrà, la sal i un poc de bicarbonat per a que el blat no siga tan pesat.

Es calfen en una paella els trossets de greix per a que es desfacen, quedant-se un oli que s’aboca en la massa anterior junt amb la botifarra, la llonganissa i la cansalada, tot finament picat.

Es remena tot i es trau del bullit un poc de caldo i amb aquest amassem la farina per a que no es quede ni molt dura ni molt blaneta.

Quan la pasta estiga al punt, s’aboquen tres ous i s’amassa per a que no es desfaça la pasta.

Per altra part, posem una olla a bullir amb aigua. Agafem la col, li llevem les fulles més verdes i- sense tallar-les s’aboquen senceres dins de l’olla. En començar a fer-se blanetes es trauen i es posen en una safata per a que es gelen.

Es fan pilotes amb la massa de la farina i s’emboliquen amb una de les fulles escaldades.

En una olla a part es couen les pilotes amb caldo de l’olla al mínim, durant 30 minuts una vegada ha començat a bullir.

 


 

Receptes Dolces

• Buyols de Carabassa

bunyol-de-calabaza

- Ingredients:

2 ous batuts, 2 gots de llet, posar la farina que admetexca que solen ser uns 500gr, 2 sodes blanques, 2 sodes blaves i una carabassa de fer bunyols.

- Preparació:

Batre els ous.

Afegir els dos gots de llet i batreu tot.

A part bullim la carabassa amb poca aigua (la carabassa no ha de quedar aiguada), i d’eixa carabassa afegim mig got a la massa.

Aboquem la farina poc a poc, mentre batem fins a deixar la massa homogènia.

Per a fregir-los, hem de calfar una paella fonda amb prou oli fins que estiga molt calent, ja que, aquest és el secret per a que queden ben fets.

O bé utilitzem una bunyolera per a fer-los, o bé tirarem poc a poc cullerades de la pasta a la paella.

 


 

• Pastisets de Moniato

pastiset-de-boniato

- Ingredients

Per a la confitura: 1kg de moniato (bullit i pelat), 750gr de sucre, una rama de canella i la pell d’una llima.

Per a la massa: 1,2kg de farina, mig litre d’oli, un quart de litre d’aiguardent i 200gr de sucre.

Per a la massa de l’aire: 250gr d’ametlla, 250gr de sucre i 150gr d’aigua.

-Preparació:

La confitura: dissolem el sucre en un poc d’aigua posada al foc, li afegim la llima i la canella i de seguida li afegim el moniato. Remenem fins a que tot estiga ben mesclat

Massa aiguardent: mesclem els ingredients fins aconseguir una massa homogènia.

Massa de l’aire: per a fer el massapà es posa aigua a bullir i s’afegeix el sucre. Quan comença a bullir s’afegeix l’ametlla molta i es treballa (ho remeneu fins que qualle).

S’aplana la pasta (del tipus que siga, fa igual) amb un plat xicotet boca avall, retallem els cercles per als pastissos. Es posa un poc de confituraa de moniato en cada cercle i es tapa. Per a adornar-lo es posa una mica de canella per damunt.

Una vegada muntats, si la massa és de massapà els deixem assecar a l’aire. Si la massa és d’aiguardent, els col·loquem damunt d’una safata i els coem en un forn precalfat a 180º durant aproximadament mitja hora, controlant que no es cremen. Sal. Repetim el procés una altra vegada però sense apretar la pasta.

Per a coure les coques i els caspells hem de precalfar el forn a uns 180º-200º, encara que depèn del tipus de massa utilitzada. Una vegada al forn, quan comencen a daurar-se ja estan bons.

 

Автор : btamedia
Loading...
Loading...