Festes a La Nucia

 

fiestas-2

Festes de Sant Vicent

La Festivitat de Sant Vicent se celebra el dilluns següent al Dilluns de Pasqua en el paratge natural del Captivador, on està situada l’Ermita en honor a aquest sant. Es troba en un antic caseriu entre Altea i La Nucia. La festa en els últims anys s’ha fet extensible a tot el cap de setmana: els actes comencen divendres i conclouen dilluns. Al llarg d’aquests quatre dies, hi ha activitats de tot tipus: des de balls regionals i actuacions de grups folklòrics valencians fins a carreres pedestres, graellades o concerts.      

 

Festes d’Agost

Les festes Majors del poble són les que se celebren en honor a la Verge de l’Assumpció i Sant Roc, del 14 al 18 d’agost. Són unes festes en les quals participa tot el poble mitjançant unes agrupacions denominades penyes. A diferència d’altres festes pròximes, aquestes són obertes i no és estrany que curiosos i turistes participen en les despertades, cercaviles, ofrena de flors, concerts, cavalcada de disfresses i mascletades. 

 

Festes de Sant Rafel

Les festes patronals són les de Sant Rafel, el tercer cap de setmana de novembre. Es tracta d’unes festes eminentment religioses, que commemoren la segregació i independència del municipi, que en el passat pertanyia, com la majoria de la comarca, a la Baronia de Polop.

En aquesta festa cal destacar la subhasta dels tabernacles i cintes del sant que es realitza en l’Ermita de Sant Rafel el diumenge pel matí desprès de la missa. Les persones liciten per portar més tard els tabernacles o les cintes del sant durant la processó. Curiosament aquesta subhasta                    encara es realitza amb pessetes.

Una vegada finalitzada la processó des de l’església de la Plaça Major fins l’Ermita de Sant Rafel, la imatge del sant puja a ritme de traca a les espatlles d’improvisats portants, acompanyats per un gran nombre de persones que corren darrere del sant.

Aquestes festes tenen la seua particular gastronomia. El dissabte, segons mana la tradició, tot el món dina putxero amb pilotes. El diumenge desprès de la subhasta s’esmorza carn de cavall en tots els bars i restaurants de la població. L’única cosa que es repeteix en tots els menjars és la rebosteria composta per: mantegades, pastissets de moniato i polvorons.     

fiestas-nucia

Festa de Setmana Santa

La proximitat de la festivitat de Sant Vicent sempre ha fet que la Setmana Santa no tinguera a La Nucia tanta activitat i actes com en altres poblacions. Però aquest abril està previst escenificar la Passió de Jesucrist a la Plaça Major i al Mont del Calvari per vuitè any consecutiu. Aquesta representació teatral religiosa va començar l’any 1997 entre un grup d’amants del teatre i veïns d’aquest poble i va ser únicament una experiència més. No obstant això, el pas del temps i l’afluència de públic han consolidat La Passió com l’acte més concorregut dins dels oficis de la Setmana Santa Nuciera- fins aquell any els actes eren prou sobris.

Festa de la Carta Pobla

El 9 de juliol de 1705, a través del document de la Carta Pobla, La Nucia naixia com a poble i aconseguia la independència de la Baronia de Polop, de la qual depenia des dels primers assentaments. 

Автор : btamedia
Loading...
Loading...